Kommunen får samverkanspris

Luleå kommun har tilldelats Årets samverkanspris av Luleå tekniska universitet. Priset går till den kommun som har flest små och medelstora företag som under det gångna året har initierat samarbeten med universitetet.

Rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn delade ut priset till Luleås kommunalråd Lenita Ericson och Luleå Näringslivs vd Li Skarin under en ceremoni på Vetenskapens hus. Kommunens representanter framhöll Luleå tekniska universitets världsledande forskning som en avgörande faktor för att få fler företagsetableringar till regionen.

Det är tredje året i rad som Årets samverkanspris delas ut. 2016 vann Piteå och i fjol Övertorneå. Priset tillkom för att uppmuntra kommunernas näringslivskontakter att knyta samman sin kommuns företag med universitetet och LTU Business.

Rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn delar ut priset till Luleås kommunalråd Lenita Ericson och Luleå Näringslivs vd Li Skarin.

Luleås kommunalråd Lenita Ericson och Luleå Näringslivs vd Li Skarin tar emot blommor och diplom av universitetets rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn.

Text: Susanne Lundblom

Foto: LTU Business

08 november 2018

Logotyp