Mässa med fokus på läraryrket

Sista torsdagen innan jul bjöd skolan i Luleå in till en rekryteringsmässa på Kulturens hus. Mässan anordnas för andra året i rad med syftet att synliggöra läraryrket och attrahera studenter, blivande lärare men också utbildade lärare som lämnat yrket att välja Luleå kommun som arbetsgivare.

– Vi hoppas att fler ska få upp ögonen för läraryrket och andra yrken som finns inom skolverksamheten, säger Nina Haderborg, HR-konsult och en av dem som arrangerat dagen.

Mässan bjöd på tillfälle att nätverka och ställa frågor direkt till medarbetare från förskolan, grundskolan, gymnasieskolan, måltidsservice och Flerspråkscentrum. På plats fanns även fackliga representanter och Lärarutbildningarna vid Luleå tekniska universitet.

Maria Andersson och Malin Ryytty från Kråkbergsskolan (årskurs 7-9) hoppas att fler ska ta steget och bli lärare.

Artisten Petter berättar om hur han kämpat under sina skolår.

Lunchföreläsning

Under lunchen föreläste artisten Petter om ”en hyllning till språket” där han berättar om hur han under sina skolår har fått kämpa med läs-, skriv-, och koncentrationssvårigheter.

– Det var roligt att just han kom hit, vi har under hösten på Kråkbergsskolan gjort ett arbete med hans bok där vi bland annat har analyserat hans texter, berättar Maria Andersson som är lärare i svenska och samhällsorienterade ämnen.

Maria och hennes kollega Malin Ryytty hoppas att den här dagen ska intressera fler att ta steget och bli lärare.

– Läraryrket är ett fantastiskt yrke. Det är otroligt inspirerande när du ser hur eleverna utvecklas under åren, både i sitt lärande men även socialt, säger Maria.

Text och foto: Charlotte Högnelid

20 december 2018

Logotyp