Isvägar ut till skärgården öppna

Nu börjar högsäsongen för friluftslivet ute på Luleås populära isvägar. Kommunens isvägar till Hindersön och Storbrändön har öppnats för biltrafik med en tillåten belastning på två ton. Det innebär att kommunens samtliga isvägar är öppna för säsongen.  

–Det kalla vädret har byggt på isarna bra och nu kan vi även öppna isvägarna till Hindersön och Storbrändön, säger Patrik Ruumensaari, sektionschef gata på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Var uppmärksam på skyltningen vid på- och avfarter. De anger aktuell bärighet och ger information vad som gäller vid bilkörning på isvägarna.

Nu öppnar isvägarna även till Hindersön och Storbrändön. De öppnar med en tillåten belastning på två ton. Vi kontrollerar bärigheten regelbundet genom att provborra isen. Sedan tidigare är isvägarna till Sandön och Junkön öppna med tillåten belastning på 6 ton.

Tänk på säkerheten

Innan du ger dig ut på isvägen, var uppmärksam på de trafik- och informationsskyltar som finns uppsatta för allas säkerhet. Tänk också på att vägarna kan stängas tillfälligt vid kraftigt snöfall, svår dimma eller mycket flödvatten.

 


FAKTA

  • Läs mer om våra isvägarlänk till annan webbplats
  • Maxhastighet 30km/timme
  • Håll avstånd mellan fordonen - minst 50 meter
  • På isvägarna är det parkeringsförbud
  • Följ trafikskyltningen angående bärighet.

Text: Anita Sundberg

Bild: Susanne Lindholm

11 februari 2019

Logotyp