Populärt stugsläpp

Nu är Luleå kommuns skärgårdsstugor bokningsbara för sommarens högsäsong (21 juni - 11 augusti) Precis som vanligt vid det årliga stugsläppet så var det väldigt många som ville säkra en skärgårdsvistelse på Brändöskär, Kluntarna, Junkön eller Småskär.  

På Brändöskär och Kluntarna är stugorna extra eftertraktade tätt följt av Junköns stugor som varit populära i årets stugsläpp. Intresset för kommunens skärgårdsstugor är stort. Många har insett charmen med att övernatta i en stuga, njuta av skärgårdsmiljön och fylla dagarna med lugn eller äventyr. Du tar dig enkelt ut till Luleå skärgård med egen båt eller med turbåten.

Finns det skärgårdsstugor kvar att boka i sommar då?

Njut av Luleå skärgård i sommar

I nuläget är 65% av stugnätterna bokade så det finns fortfarande goda chanser kvar att boka en skärgårdsstuga. Speciellt om du kan vara flexibel. De två första veckorna efter midsommar finns det gott om stugor att boka och även strönätter här och var under sommaren. I bokningssystemetlänk till annan webbplats får finns en översikt över när och var det finns ledigt att boka.

Luleå turistcenterlänk till annan webbplats kan hjälpa dig med valet av ö och ge dig råd och fina tips inför ditt skärgårdsbesök. De kan också hjälpa dig med din bokning av skärgårdsstuga.


Luleå skärgård

  • Består av hela 1312 öar, läs mer om skärgården härlänk till annan webbplats.
  • På Antnäs-Börstskär, Brändöskär, Hindersön, Junkön, Kluntarna och Småskär kan du uppleva en härlig skärgårdsbastu som du bokar på plats.
  • Turbåten tar dig enkelt ut till Luleå skärgård. Turlistan finns här.länk till annan webbplats

Text: Malin Holmqvist

Foto: Helena Holm

14 mars 2019

Logotyp