Lilla Skafferiet slog upp portarna i slutet av juli 2015 då Ida och hennes man Andreas renoverat den cirka 300 kvadratmeter stora lokalen färdigt. Att de valde att starta sin verksamhet på Bergviken var ingen slump.
– Vi ville inte vara mitt i stan, utan vara värda en liten omväg. Det är lätt att ta sig hit, med buss eller en promenad från stan. Vi vill inte vara beroende av butiker runt omkring utan stå på egna ben, säger Ida.
På Bergvikstorget har det alltid varit verksamhet. Här låg Konsum på 60-talet och därefter matbutiken Handlarn och Anderssons konditori under många år. Spår av historien lever kvar inne på Lilla Skafferiet. Marmorgolvet från gamla Konsum består och vid restaureringen tog Ida och Andreas tillvara på planket från innertaket som idag fungerar som bordsskivor i kaféet. Övriga inredningen består till största delen av loppisfynd. Paret har ett hållbarhetstänk som genomsyrar hela verksamheten.
– Vi bakar på ekologiska och närproducerade råvaror. Äggen kommer från Klöverbergsgården och mejeriprodukterna från Norrmejerier. Allt kött är norrländskt och för att motverka matsvinn tar vi tillvara på hela djuren i köttdisken, berättar Ida.