Aktiv i vinter på Södra hamnplan

Snölabyrint, Fritidsbanken, grillplatser med värmande eldar och café - nu är det igen Vinter på Södra hamnplan, vinterlandskapet med aktiviteter mitt i centrala Luleå.

Södra hamnplan är öppet för alla och här finns något för både stora som små. Varje lördag och söndag 11.00-15.00 fram till 7 april (preliminärt) slår caféet och Fritidsbankenlänk till annan webbplats upp portarna i sina röda små stugor. Grillplatserna laddas med ved och värmestugan är öppen. Varför inte testa att åka skridskor på Luleås världsberömda isbana som går runt centrumhalvön? Fritidsbanken lånar kostnadsfritt ut skridskor, hjälm och annan fritidsutrustning.

Årets snölabyrint är under planering och öppnar inom kort upp för lek och bus.

Snart öppnar snölabyrinten för leksugna upptäckare.

Praktisk information till besökare

Södra hamnplan har god tillgänglighet. Parkeringsmöjligheter finns och skulle parkeringen vara full ligger Smedjans P-hus eller Karpen några minuters promenad från Södra hamnplan. Via den här länken hittar du all info om parkeringar i Luleå.länk till annan webbplats

Det finns två grillplatser med ved på Södra hamnplan. Värmestugan håller öppet dagtid.
På Södra hamnplan finns uppvärmda tillgängliga toaletter.

Caféstugan

Caféstugan har öppet lördagar och söndagar 11.00-15.00 och bedrivs av IFK Luleå i samarbete med Luleå kommun. Här säljs korv, fikabröd, varm choklad, kaffe och té, dryck och frukt. Laktos- och glutenfria alternativ finns. Du betalar antingen kontant eller med swish.

Välkommen till Vinter på Södra hamnplan!

 FAKTA AKTIVITETER NÄRA SÖDRA HAMNPLAN

  • Ta en skridsko- eller sparktur ut till Gråsjälören där Lions har sitt berömda café för våfflor och kaffe. När flaggan på ön är hissad så är det öppet, på Lions hemsida kan du läsa merlänk till annan webbplats
  • Från Södra hamnplan utgår du när du ska delta i aktiviteter som lokala förenings- och näringslivet anordnar, exempelvis Luleå Icebug race (9 mars) och SM i Pimpelfiske (16-17 mars)
  • Under KPN Grand Prix skridskotävlingar (21-24 februari) lever både Södra hamnplan och hela isbanan upp
  • Vad som är på gång i Luleå hittar du här.länk till annan webbplats

Text: Malin Holmqvist
Bild: Robin Lindquist
Illustration: Joakim Höggren

21 januari 2019

Uppdaterat 27 januari 2019

Logotyp