För kallt för att bygga snölabyrinten

Det kalla vädret fortsätter att sätta käppar i hjulet för Luleå kommuns planer på att upprepa fjolårets succé med en snölabyrint på Södra hamnplanen. Ingen snölabyrint än men värmestugan, uthyrningen och fikaförsäljningen är öppen i helgen. Du kan också vara med och sprida kärlek på lördag 2 februari. Mellan kl 12 – ca 14 filmar vi till kampanjen Luleå – Alla Hjärtans Stad vid hjärtgungan på Södra hamnplan.

Årets snölabyrint på Södra hamnplan blir försenad då det kalla vädret ställer till problem.
– Den kalla snön är för fluffig och går inte att packa till de byggblock vi använder för att bygga labyrinten, förklarar sektionschefen för parkverksamheten på Luleå kommun Anna-Marita Johansson.

Byggandet av en stor snölabyrint får vänta men en planskiss finns färdig. Storleken bestäms av om det finns tillräckligt med bra snö att tillverka byggblock av.

Det var tänkt att en stor snölabyrint redan skulle ha börjat ta form på södra hamnplanen. Nu har vädret satt käppar i hjulet och arbetet kommer att få vänta till dess att snön blir mer kram.

I det kalla vädret blir snökristallerna hårda och vassa och binder inte ihop till kompakta byggblock. Arbetet kommer igång så snart vädret blir varmare.

Text: Anita Sundberg

Foto och illustration: Niklas Ökvist

21 januari 2019

Uppdaterad: 1 februari 2019

Logotyp