Snölabyrinten tar form

Trots det kalla vädret arbetar kommunens personal envist vidare för att skapa årets snölabyrint. En rutschkana är redan klar att åka i.

– Vi arbetar på att få till en riktigt bra snölabyrint med rutschkana i is. Det är oklart ännu om den kan bli så stor som vi först hade tänkt oss men den kommer att bli riktigt bra, säger Anna-Marita Johansson, sektionschef för parkverksamheten på Luleå kommun.

Trots det kalla vädret börjar snölabyrinten på Södra hamnplan att ta form. En trappa i trä leder upp till en rutchkana i is.

Omtyckt mötesplats

Varje vinter sedan 2016 förvandlas Södra hamnplan till en mötesplats dit alla är välkomna. Här finns grillplatser med ved, värmestuga och café, och så klart den populära snölabyrinten. Det går inte att säga när den kan vara klar men den växer fram allt eftersom vädret tillåter.

Vinter på Södra hamnplan håller öppet lördagar och söndagar 11.00-15.00, preliminärt fram till söndag 7 april.

Ta tillvara på vår härliga vinter och testa till exempel att åka långfärdsskridskor. Fritidsbanken lånar kostnadsfritt ut skridskor.

Under perioder kan det förekomma planerade evenemang där vi har personal på plats. Håll utkik i våra annonser eller på vår webb för dessa.

Bitande vind och snö i luften. Sakta men säkert packas snöblock för att bygga en snölabyrint på Södra hamnplan.

Text: Anita Sundberg

Foto: Anna-Marita Johansson

05 februari 2019

Logotyp