Enklare att hitta e-tjänster

Nu finns kommunens e-tjänster, blanketter och Mina sidor samlade på ett och samma ställe. Sidan heter Självservice och du hittar den via www.lulea.se.länk till annan webbplatsHär kan du själv göra dina ärenden när det passar dig, under dygnets alla timmar.

Nu är det enklare att hitta kommunes e-tjänster och blanketter. Allt är nämligen samlat på en och samma sida, Självservice. Här hittar du också Mina sidor.

I dagsläget finns omkring 200 tjänster publicerade – allt från att anmäla till förskolan, ansöka om bygglov eller boka tid för borgerlig vigsel. Tjänsterna fylls i via dator eller mobiltelefon och är tillgängliga dygnet runt. En sökfunktion på sidan gör det enkelt att hitta rätt tjänst genom att söka på ord, kategori eller efter alfabetisk ordning.

Det finns också en tjänst som heter ”Digital post”. Via den kan du skicka in ifyllda blanketter och andra digitala handlingar till kommunen, till exempel läkarintyg.

Mina sidor

Nytt är att du hittar ”Mina sidor” via Självservice. Här finns de flesta ärenden som du har gjort via kommunens e-tjänster samlade. Du kan följa dina ärenden och också kommunicera med handläggarna via dina ärenden.

Text: Monika Aunes

Foto: Shutterstock

16 december 2020

Logotyp