Årets unga talang: Daniel Caldeborn

Luleå kommuns videoproducent Daniel Caldeborn tilldelades idag Stora Kommunikationspriset i kategorin Årets unga talang. Priset delas ut till personer och organisationer som har gjort stora insatser inom kommunikation under det senaste året.

Årets unga talang Daniel Caldeborn jobbar som videoproducent inom Luleå kommun.

– Det känns väldigt roligt och jag är mycket tacksam. Framförallt känns det härligt att få ett kvitto på att man har gjort sitt bästa. Det är arbetsplatsen som skapar förutsättningarna för ett gott arbete så detta är lika mycket ett kvitto på att kommunikationsenheten och Luleå kommun är en bra och utvecklande arbetsplats, säger Daniel Caldeborn.

I år delades priset mellan Caroline Hjelm, Voi Technology, Daniel Caldeborn, kommunikationsenheten Luleå kommun och Johanna Orheim, Lunds Kommuns Parkerings AB (LKP AB).

Motiveringen lyder

Daniel Caldeborn har med sina imponerande färdigheter inom ljud- och bild hjälpt Luleå kommun att kommunicera på ett modernt och effektivt sätt. Samtidigt som han strategiskt har startat upp en löpande produktion av rörligt material har han utbildat organisationen internt i rörlig bild och både ökat kapaciteten och bidragit till att professionalisera verksamheten.

FAKTA Stora kommunikationspriset

  • Delas ut av föreningen Sveriges Kommunikatörer för stora insatser inom kommunikation under det senaste året.
  • Juryn består av åtta experter inom kommunikationsbranschen.
  • Luleå kommuns kommunikationsenhet nominerades ifjol i kategorin Bästa kommunikation offentlig organisation.

Text och bild: Katja Güth Laitila

26 maj 2020

Logotyp