I samråd med Måltidsservice enhetschefer inom barn- och utbildningsförvaltningen görs dagliga avstämningar för att avgöra behoven hos de olika köken. Vilka som behöver personal och hur många barn som är närvarande i skolor och förskolor.
– Personalen är väldigt förstående. De gör ett fantastiskt jobb och ställer upp för varandra, säger Maria Skoog, tillförordnad avdelningschef för Måltidsservice.
Rekommendationer att följa
Måltidsservice följer både Livsmedelsverkets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Eftersom råd och riktlinjer uppdateras hela tiden måste enhetscheferna säkerställa att informationen når ut till måltidspersonalen och rektorer.
Matleveranserna till kommunen fungerar bra, och den mat som tidigare beställts till gymnasieskolan är avbeställd.
De livsmedel som fanns i gymnasieskolans kök när skolan stängde, togs om hand av andra skol- och förskolekök i kommunen.
– Ingen mat gick till spillo, vi har använt allt, säger Maria Skoog.
Hon avslutar med att betona att även under ansträngda situationer, som den rådande med ökad sjukfrånvaro i och med corona-viruset, klarar man att leverera säker och bra mat till kommunens barn och elever.