Föreningar får istid utomhus

Nu är alla kommunens isrinkar i gång, men eftersom ishallarna är stängda på grund av coronapandemin kommer föreningar att träna på rinkarna under kvällstid. Det innebär tillfälligt mindre istid för allmänheten, men helgerna kommer vara fria från föreningsverksamhet.

Från i dag kan föreningar boka kommunens isrinkar utomhus för sin träning. Detta eftersom inomhusträningen ställts in för alla utom elitidrottare med anledning av coronapandemin.

När kommunens isrinkar nu är klara för åkning kommer allmänheten främst kunna nyttja dem på helgerna. På vardagsförmiddagarna kommer isen vara vikt åt skolorna och på kvällstid mellan klockan 18.00-21.00 är det föreningarnas tid.

– Mellan förmiddag och kväll på vardagar måste vi sköta om isen, men är det ingen traktor som kör isvård är det bara för allmänheten att åka fram till klockan 18.00, säger Glenn Robarth, enhetschef idrottsplatser och friluftsanläggningar.

På grund av coronapandemin blir det tillfälligt färre tider för allmänheten på isrinkarna.

Ny is i Södra hamn

För att utöka möjligheterna till skridskoåkning kommer kommunen spola upp och belysa en extra isyta i anslutning till isbanan i Södra hamn. Under veckan är förhoppningen att den blir klar.

– Den kommer också vara bokningsbar för föreningar på vardagskvällar, men vi får se i vilken utsträckning det behövs. Är den tom är det bara att åka på den, säger Glenn Robarth.

Förutom isrinkarna finns ett 30-tal isytor i kommunen. Dessa är inte bokningsbara utan kan användas när som helst för spontanidrott och beräknas öppna under veckan. Skillnaden mellan isrink och isyta är att de senare i regel inte har sarg och inte heller underhålls lika ofta som rinkarna.

Här finns en karta över alla isrinkar och isytor. Rinkarna har mörkblå ikoner och isytorna ljusblå.länk till annan webbplats

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

Logotyp