Vad är det bästa med att vara med i Minimeringsmästarna?
– Jag har fått nya perspektiv och lärdomar över sånt man inte reflekterat över. I ett tidigare område hade vi fokus på konsumtion och engångsartiklar, till exempel att varför använder pappersservietter, det blir ju lyxigare med tygservietter. Om en gillar mönster och design finns det mycket variation och vi lever i en tid som alltid ska konsumera och förnya.
Ni har haft en cookalong med Portionen under tian. Berätta mer!
– Det var väldigt trevligt, jag hade tänkt förbereda mig men hann inte riktigt så jag hamnade lite på efterkälken. Hade absolut kunnat göra det på egen hand, men trevligt att göra det tillsammans digitalt. Kändes mysigt och lite utvald, att vi var drygt hundra personer som var exklusiva med Hanna Olvenmark som driver det stora kontot ”Portionen under tian”.
Hur var det att laga mat tillsammans, men ändå via skärm?
– Vi fick receptet på lins-stroganoff i förväg, och så hade jag uppe cookalongen på min laptop vid spisen (se bilden). Man kunde ställa frågor, och få svar på en gång som exempelvis om man kunde byta ut ingredienser. Skulle gärna göra det igen. Och resultatet blev jättebra!