Jubileumspotten öppnar för ansökningar

På måndag öppnar ansökningarna till Luleå kommuns jubileumspott, pengar som ska engagera föreningar och organisationer i jubileumsfirandet nästa år. Totalt är det 750 000 kronor som ska fördelas till publika arrangemang runt om i kommunen.

Nästa år fyller Luleå 400 år och en del i firandet är jubileumspotten. Nu öppnar första ansökningsperioden som sträcker sig från 14 september till 31 oktober.

– Vi hoppas på att få in ansökningar för hela året och från hela Luleå, säger Sara Pietikäinen, kulturutvecklare Luleå kommun och fortsätter:

– Som mest kan man få upp till 50 000 kronor för en publik aktivitet som på något sätt bidrar till Luleås 400-årsfirande.

Nu kan föreningar och organisationer i kommunen som vill bidra till firandet söka pengar för olika aktiviteter.

Två ansökningsperioder

Föreningar och organisationer kan söka för att skapa kultur- och fritidsarrangemang, aktiviteter eller andra upplevelser under 2021. Eftersom ingen vet hur coronaläget är nästa år ska en riskbedömning göras av den arrangerande föreningen, om evenemanget planeras i kommunens lokaler eller arenor.

Mer information om det finns i kommunens förenings-och bidragssystem InterbookGo som du hittar här. I det systemet söker du även till jubileumspotten.länk till annan webbplats

På kommunens webb kan du läsa mer om kriterierna för jubileumspotten.länk till annan webbplats

FAKTA Jubileumspotten Luleå 400 år

  • Bara föreningar eller organisationer kan söka.
  • Arrangemanget ska vara öppet för allmänheten och ske någonstans i Luleå kommun under 2021.
  • Det finns en liten och en stor pott att söka från. Den lilla potten är upp till 20 000 kr och den stora potten är upp till 50 000 kr.
  • Första perioden, mellan 14 september och 31 oktober, kan både den stora och den lilla potten sökas.
  • Nästa ansökningsperiod är 11 januari till 28 februari 2021. Då kan enbart den lilla potten sökas.

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

11 september 2020

Logotyp