Kulturens hus ställer om igen

Med anledning av de skärpta allmänna råden från Folkhälsomyndigheten ställer Kulturens hus om verksamheterna i huset igen. Alla evenemang i Stora och Lilla salen ställs in till 8 december, Konsthallen pausar sina workshops och visningar samt kraftiga anpassningar på Stadsbiblioteket. Det är några av de nödvändiga åtgärder som Kulturens hus verksamheter tar för att bidra i kampen mot coronaviruset.

Knappt hann regeringen höja gränsen för sittande publik till 300 personer innan de skärpta allmänna råden trädde i kraft. Kulturens hus öppnade aldrig upp för 300 personer i publiken, även om ytorna i huset möjliggör för det.

– Kulturens hus har kapacitet att ta emot stor publik men eftersom smittspridningen ökar i samhället vill vi ta vårt ansvar. Vi vill skapa trygga förhållanden för alla under evenemangen, sa Patrik Örnkloo, producent Kulturens hus inför den försiktiga höjningen.

Tillsammans bidrar vi till minskad smittspridning.

I och med att de skärpta allmänna råden säger att Norrbottningarna bör avstå från att gå på konserter väljer Kulturens hus återigen en snävare linje för att ta sitt ansvar mot smittspridningen. Alla evenemang i Stora och Lilla salen ställs därför in helt, trots att man får ta emot 50 personer i publiken.

– Det är såklart tråkigt men det enda rätta i och med rådande läge. Jag hoppas självklart att vi får möjlighet att flytta fram det vi måste ställa in under dessa veckor. Vi arbetar för fullt med olika scenarion inför en framtid som fortfarande är väldigt oviss , säger Patrik Örnkloo.

Här nedan kan du läsa om de åtgärder som är tagna och gäller till 8 december till att börja med.

Evenemang i Stora och Lilla salen

Alla evenemang i Stora och Lilla salen i Kulturens hus är inställda till 8 december. En del av de inplanerade evenemangen ställs in helt och en del flyttas fram.

Förlängd tid för återköp

Återköp av biljetter görs antingen i Kulturens hus biljettkassa eller via telefon. Kulturens hus förlänger tiden för återköp av biljetter som är köpta till de inplanerade evenemangen 11 november – 8 december, för att minimera risk för större folksamlingar i huset. Därför kan kunder göra återköp fram till 31 december.

Kulturens hus presentkort

Presentkortsinnehavare till evenemang på Kulturens hus som går ut efter 1 augusti 2020 får per automatik giltighetstiden förlängd till juni 2021. Kunden behöver alltså inte besöka biljettkassan för att få sitt presentkort förlängt. Detta gäller endast Kulturens hus egna presentkort, Ticketmaster tillåter ej förlängning av giltighetstid på deras presentkort.

Kulturens hus erbjuder kunder som vill köpa ett presentkort möjligheten att göra det via telefon och få presentkortet hemskickat, antingen direkt till kund eller till mottagaren av presentkortet. Kontakta Kulturens hus biljettkassa, 0920-45 59 00, för mer information.

Konferens och kongress

Kulturens hus erbjuder kunder som bokat in en konferens mellan 11 november – 8 december möjligheten att kostnadsfritt avboka den.

En viktig påminnelse i dessa tider är att Kulturens hus har moderna mötesrumlänk till annan webbplats med teknik i toppklass för att genomföra säkra möten på distans.

Kulturens hus mötesrådgivare hjälper kunderna med sina frågor. Anette Gustafsson, 0920-45 43 53 eller Linda Engman 0920-45 43 56.

Konsthallen

Konsthallen håller stängt och öppnar försiktigt med anpassningar 21 november då det är dags för ”Luleå Biennalen 2020: Tiden på jorden”länk till annan webbplats. Detaljerad information kommer på Kulturens hus hemsida.länk till annan webbplats

Samtliga konstworkshops och guidade konstvisningar i Konsthallen är inställda till 8 december.

Stadsbiblioteket

Öppet med kraftiga begränsningar. På www.bibblo.selänk till annan webbplats kan besökare läsa detaljerad och viktig information inför sitt besök och vad de nya anpassningarna innebär.

Informationskanaler

Kulturens hus hemsida, www.kulturenshus.comlänk till annan webbplats, uppdateras i takt med att ny information finns.
Följ även Kulturens hus på sociala medier; Facebooklänk till annan webbplats och Instagramlänk till annan webbplats.
Här hittar du information om restaurangen ”Craft n´Draft” och caféet ”Cupture”länk till annan webbplats som finns i Kulturens hus.

Text: Malin Holmqvist

Foto: Daniel Holmgren Bild: Björn Hansson

13 november 2020

Logotyp