Sommarrörelsen är igång

Håll ögonen öppna för sommaren i Luleå är full av överraskningar. Med oväntade budskap på oväntade platser vill vi inspirera till ett aktivt liv och för hållbara transporter. Årets insatser tar, precis som förra året, avstamp i glädje – med färg och form, positiva budskap, kul skyltning och event vill vi säga heja heja till alla som reser hållbart.

Genom Sommarrörelsen vill vi lyfta dem som reser hållbart och inspirera fler att göra detsamma samt påverka ett korrekt trafikbeteende. Vi hoppas kunna påverka trafikanterna att göra rätt. Det ska vara lätt att välja rätt. Centralt inom Sommarrörelsen är nudging. Nuding handlar om att genom en vänlig liten knuff göra det lätt att välja rätt för att skapa en beteendeförändring, till exempel att följa trafikregler.

Håll ögonen öppna för sommaren i Luleå är full av överraskningar.

Håll ögonen öppna – allt sker inte på en gång

Allt sker inte på en gång, men rör du dig aktivt i centrum kommer du att hitta förändringar och roliga inslag under hela sommaren. Vår förhoppning är att Sommarrörelsen uppmärksammar hållbart resande och att vi boostar alla som redan går och cyklar.

Cykla, springa, rulla, gå eller vad du så önskar – i sommar kommer vi att fortsätta jobba med att inspirera till aktiv och hållbar transport genom Sommarrörelsen.

Vi hoppas kunna påverka trafikanterna att göra rätt. Det ska vara lätt att välja rätt.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Anita Sundberg

Bild: Helena Lindvall

Logotyp