Svårt för nattpatrull och hemtjänst att komma fram

På grund av det senaste dygnets snöoväder har Nattpatrullen, natten mot fredag, inte kunnat genomföra alla planerade besök och varit tvungen att prioritera de mest behövande. Även övriga bilburna hemtjänstgrupper kan under fredagen och helgen behöva prioritera sina besök, beroende på hur vädret och framkomligheten blir.

— Flera av våra bilar har suttit fast vi något tillfälle under natten och i nuläget måste vi prioritera de som har störst omvårdnadsbehov, säger Kristin Holmström, verksamhetschef.

Nattpatrull och hemtjänst har svårt att ta sig fram och måste prioritera personer med störst omvårdnadsbehov.

De som behöver mediciner, mat eller omvårdnad är prioriterade. Det är främst tvätt, städning, promenader och annan service som kan utebli de närmaste dagarna om ovädret håller i sig.

Vädjar till närstående

Socialförvaltningen genomför trygghetssamtal om planerade besök blir försenade eller inte kan genomföras, men vädjar också till närstående om att kontakta äldre släktingar eller bekanta för att höra om de kan behöva hjälp.

— Om du är närstående till någon äldre så kontakta dem gärna för att höra om de behöver hjälp, vi som jobbar inom hemtjänsten gör allt vi kan, men i det här läget behöver vi alla hjälpas åt, säger Kristin Holmström.

Text: Bo Henry Pettersson

Foto: Shutterstock

Logotyp