Uppskattat när Luleå kommun besökte Hertsön

I fredags var Luleå kommun med och firade Lulebo 25 år. Under dagen presenterade kommunen idéer och skisser på kommande Hertsöskolan, Hertsö Badhus och Hertsöheden vilket uppskattades av besökarna i solskenet på Hertsön.

– Bemötandet var mycket positivt. Det var kul att kunna visa lite skisser på de kommande byggprojekten, säger Patrik Bylin, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Den 17 juni firade Lulebo 25 år med arrangemanget Fetfredag på Hertsön. Firandet som egentligen skulle blivit av under 2021, men som sköts fram med anledning av coronapandemin, fick många besökare från Luleås alla håll och kanter. Under dagen fanns en rad olika kostnadsfria aktiviteter, bland annat kunde man se och lyssna på artisterna E-type och Zacke samt träffa A-lagsspelarna från Luleå Hockeys dam- och herrlag.

Besökare som är samlade vid Luleå kommuns tält för att se och prata om skisser och idéer för Hertsön

Soligt och uppskattat när Luleå kommun besökte Hertsön.

Återkoppling efterlyses

När arrangemanget öppnade under fredagen tog det inte många minuter innan besökarna började titta in i Luleå kommuns tält och tog del av presentationer för kommande satsningar på Hertsön. I fokus var kommande Hertsöskolan, Hertsö Badhus och Hertsöheden. Responsen från besökarna var positiv.

– En feedback vi fått är att vi är dåliga i kommunen på att återkoppla om pågående projekt och hur vi tagit med oss Luleåbornas synpunkter. Min bild är att det uppskattades att vi uppdaterade om vad som händer, säger Emmeli Nybom, ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Göran Sackari, från stadsbyggnadsförvaltningen, förklarar och presenterar framtida Hertsöskolan för några besökare

Göran Sackari från stadsbyggnadsförvaltningen var på plats.

Dialog med Luleåborna

Under dagen anslöt flera anställda från kommunens verksamheter för att berätta mer om framtida projekt och byggen på Hertsön. Kultur- och fritidschefen Patrik Bylin, som var en av dem, tyckte att det var bra.

– Jag tycker det är jätteviktigt att vi som kommun syns för att dels visa upp och berätta om allt som kommunen gör och planerar att göra. Det ger bra möjligheter till dialog med Luleåborna och få höra både ris och ros, säger Bylin.

Att Luleå kommun var på plats och medverkade tycker också Anja Johansson, stadsbyggnadsnämndens ordförande, var givande inför kommande projekt och byggnadsarbeten.

– Självklart är det viktigt att vi har en dialog med Luleåborna, speciellt när vi står inför sådana satsningar och då känns det bra att få möta människorna en dag som denna. Sedan måste jag säga att det är riktigt kul och se intresset för allt som händer på Hertsön, säger hon.

Missade du att besöka Luleå kommuns tält och se skisserna för bland annat Hertsöskolan, Hertsö Badhus och Hertsöheden så är chansen inte borta. På www.lulea.se/hertsön Länk till annan webbplats. kan du läsa mer och kontinuerligt få uppdateringar kring samtliga projekt på Hertsön.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Adam Larsson Englund.

Foto: Anita Sundberg.

Logotyp