"Viktigt att se över processer så vi lägger resurser på rätt saker"

I vår serie ”Hej medarbetare!” får du möta personal inom kommunen. Den här gången träffar vi Linn Aderot som är verksamhetsutvecklare på barn- och utbildningsförvaltningen. Linn jobbar med att identifiera, förenkla och förbättra interna processer.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Linn Aderot som är verksamhetsutvecklare vid barn- och utbildningsförvaltningen och jobbar med att identifiera, förenkla och förbättra interna processer.

Vad gör du på jobbet?

– Jag jobbar med att identifiera, förenkla och förbättra interna processer. Det kan innebära alltifrån att vrida och vända på hur vi gör saker idag och vem som gör dessa saker till att minska administration genom att digitalisera processer som idag är analoga.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att jag får nätverka och samverka med så många olika människor. Jag älskar också att jag får utlopp för min kreativa sida och att få hitta lösningar på problem. Sedan är det också extra belönande att få presentera en förbättring för verksamheten och se glädjen i deras ansikten över att något som länge har frustrerat dem kommer att avhjälpas med den förändringen som vi genomför.

Vad är det mest utmanande?

– Att få höra orden ”det går inte”. Jag får kämpa och stångas en del med att flytta fokus från vad som inte går till att hitta saker som faktiskt går. Ibland så är det klart att det kan finnas tekniska hinder men jag är övertygad om att det inte bara finns en lösning på ett problem. Därför är det viktigt för mig att försöka jobba för att ”mindsetet” ska vara att vi ska fokusera på vad vi kan göra idag som skulle göra det lite bättre än vad det var igår. Fortsätter vi att jobba på det sättet har vi tillslut tagit många små kliv som tagit oss en bra bit på vägen.

Varför behöver vi titta på processer i en verksamhet?

– Att titta på processer är viktigt för att vi ska kunna lägga våra resurser och vår energi på rätt saker. Vill vi bedriva en verksamhet med hög kvalitet innebär det att vi inte kan fastna i en ”nöjdhet” eller en acceptans och fortsätta att göra saker som vi alltid har gjort. För att förstå vad vi kan förenkla och förbättra så behöver vi titta på och förstå de processer som finns inom organisationen och aktivt jobba med att ta kliv framåt för att skapa ännu smidigare processer.

Vad gör du på fritiden?

– Träning tar upp en väldigt stor del av min fritid eftersom jag både tränar själv och är tränare till äldsta dottern i två av hennes sporter. Jag bestämde mig faktiskt innan jul att jag skulle förverkliga en barndomsdröm om att börja med gymnastik, trots att jag aldrig någonsin hållit på med det och sagt och gjort – nu tränar jag truppgymnastik 6 timmar i veckan och gymmar utöver det. I maj ska jag ner till Umeå med mitt lag och tävla för första gången så det ska bli spännande! Sedan är jag mycket med mina döttrar (8 och 5 år) och vi gillar att vara aktiva så det blir en del utflykter, slalom eller vad annat årstiden har att bjuda på.


Det här är Linn Aderot

  • Yrke: Verksamhetsutvecklare
  • Ålder: 31 år
  • Intressen: Gymnastik, musik, god mat och umgås med vänner och familj
  • Det bästa med Luleå: Närheten till havet och vår fina skärgård

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Caroline Rönnberg

Logotyp