Visst finns det utmaningar, men jag kallar det hellre för mål

I vår serie "Hej medarbetare!" får du möta intressanta personer som arbetar inom Luleå kommun. Den här gången träffar vi Ann-Sofie Dellenbäck som arbetar som sektionschef för avdelning fastighetsförvaltning och verksamhetsnära service på Stadsbyggnadsförvaltningen

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Ann-Sofie Dellenbäck arbetar som sektionschef på Stadsbyggnadsförvaltningen och försöker alltid att ta hänsyn till medarbetarnas synpunkter och erfarenheter i planeringen av arbetet.

Hej Ann-Sofie, vad arbetar du med?

– Jag arbetar som Sektionschef vid Avdelning fastighetsförvaltning och verksamhetsnära service på Stadsbyggnadsförvaltningen

Vad gör ni på den avdelningen?

- Avdelningen ansvarar för att tillgodose de kommunala verksamheterna med kostnadseffektiva och ändamålsenliga lokallösningar. Vilket innebär att jag jobbar med engagerade tekniskt- och ekonomiskt kunniga medarbetare, samt att vi genom kunniga fastighetssamordnare tar ansvar för att hitta bra, hållbara lösningar på lokal- och bostadsfrågor. Vi arbetar även med service, så som lokalvård, fordon och vaktmästeri. Några av oss på Avdelningen har som uppgift att jobbar nära utvecklingen inom fastighetsbranschen och de tillhör staben.

Vårt uppdrag är således en spännande mix av att kunna drifta- och underhålla fastigheter på ett smart sätt för medborgarnas bästa.

Avdelning fastigheter förvaltar ca 660 000 m² lokalyta för verksamheter som exempelvis skolor, fritids- och idrottsanläggningar, äldreboenden, omsorgsboenden, bostäder, förskolor och förvaltningslokaler. Lokalytan består av såväl egna som inhyrda lokaler.

Hur ser du på rollen som sektionschef?

– Rollen är att tratta ner de övergripande beslutade målen från våra politiker, så att de blir hanterbara och tydliga för mina medarbetare. Jag gör det genom att lyssna, motivera och samla in teamets synpunkter och utifrån det tillsammans jobba med kontinuerliga förbättringar. Och visst finns det utmaningar, men jag jobbar med och bygger mitt ledarskap på förtroende och använder medarbetarnas styrkor. Naturligtvis innebär min roll även strategiskt långsiktigt arbete tillsammans med ledningsgruppen.

Hur länge har du arbetat på Luleå kommun?

– Jag började som fastighetsförvaltare på Stadsbyggnadsförvaltningen i mars 2018 och har därefter fått förtroendet och förmånen att få jobba som Teamledare och sektionschef.


Vad gjorde du innan du började arbeta på Luleå kommun?

– Jag arbetade som driftnettoansvarig förvaltare på Diös Fastigheter.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har varit kontorsansvarig på Vectura, partneringledare och uppdragsledare på dåvarande Banverket projektering. Studievägledare på LTU, och så några år i vården.

Är utbildad Projektingenjör, Partneringledare, Sjuksköterska, Undersköterska.

Fritid och familj

Familj: Sambo med Kent men har 4 vuxna barn som inte längre bor hemma.
Husdjur: För tillfället inga husdjur, men jag har haft de vanligaste. Jag har även ridit större delen av mitt vuxna liv.
Fritidsintressen: Inga ’måsten’, det är fritid för mig, jag tycker om roliga saker som att dansa till bra musik, lyssna på ljudböcker, njuta av god mat och umgås med trevliga vänner.


Det här är Ann-Sofie Dellenbäck

  • Yrke: Sektionschef
  • Bor: Södra hamn
  • Det bästa med Luleå: Att Luleå är en liten storstad med närhet till vattnet, här kan man förverkliga drömmar och njuta av isvägar och midnattssol.

Text: Eva Sundgren
Foto: Kent Stenman/ Eva Sundgren

Logotyp