Uppmaning: Skärp dig under helgen

Tänk dig för, undvik trängsel och håll avstånd i alla lägen: Med den uppmaningen vänder sig kommunerna i Norrbotten, regionen och länsstyrelsen till alla invånare inför Kristi himmelfärdshelgen.

Allt fler vaccineras mot Covid-19, men det är inte läge att slappna av än. Smittspridningen är hög i Luleå och Norrbotten och vi behöver ta vårt ansvar för att stoppa den.

Smittspridningen är fortfarande hög i Norrbotten och nu sprids smittan allt mer vid privata sammankomster, fester eller andra tillfällen när folk samlas i större grupper. Ska vi kunna stoppa smittspridningen är det dags att ta ansvar nu.

Den cruising som nyligen genomfördes i Piteå är ett exempel på en sammankomst som riskerar att öka smittspridningen ännu mer – med svår sjukdom, högre belastning på sjukvården och dödsfall som följd.

Ta ditt ansvar, särskilt nu

Att samlas i stora grupper just nu är inte att ta sitt ansvar. Att ta ansvar innebär att tacka nej till fester, cruisingar och annat som ökar risken för att du eller någon annan blir smittad av covid-19. Att ta ansvar innebär att följa råd och rekommendationer.

  • Umgås bara med personer du bor med. Du som bor själv begränsar ditt umgänge till ett fåtal vänner eller närstående.
  • Håll avstånd till andra människor både inom- och utomhus. Undvik platser med trängsel.
  • Stanna hemma när du har symtom. Testa dig så fort som möjligt.
  • Tvätta händerna ofta

De val du gör idag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv.

Ta ditt ansvar – tillsammans stoppar vi smittspridningen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Länstyrelsen Norrbotten

Foto/montage: Luleå kommun

Logotyp