Idétävling för alla Luleåbor

Har du en idé som kan skapa förändring eller som gör vardagen lite enklare? Fram till den 10 november pågår en spännande idétävling där alla som har en idé kan skicka in bidrag. Det kan vara idéer som förbättrar människors liv, löser problem, förbättrar miljön eller en teknisk innovation.

Tävlingen riktar sig till alla medborgare, privatpersoner, företag och föreningar i Luleå kommun. Fem vinnare i olika kategorier utses som vardera får upp till 50 000 kronor i konsultcheckar för att vidareutveckla idéerna. Tävlingen arrangeras av Luleå Näringsliv AB i samarbete med LTU Business AB och Almi Företagspartner Nord med finansiering från Vinnova.

Kanske kan just din idé bidra till ett bättre Luleå.

Alla kan vara med – det är enkelt att delta

Det är enkelt att delta och det går snabbt. Du behöver inte skicka med komplicerade ritningar eller krångliga formuleringar – bara beskriva vad din idé handlar om.

Alla som skickar in en idé blir kontaktade och erbjuds stöd. Vi utser fem vinnare i olika kategorier som vardera får upp till 50 000 kronor i konsultcheckar för att vidareutveckla idéerna. 2 vinnare får även möjlighet att pitcha sin idé för potentiella investerare.

Så här tävlar man:

Klicka på länken till tävlingen för att lämna ditt tävlingsbidrag och fyll i dina uppgifter inklusive en beskrivning av din idé. En jury kommer att gå igenom samtliga bidrag. Du kan lämna ditt bidrag fram till den 10 november.

Länk till tävlingsformulärlänk till annan webbplats

Vilken typ av idé kan det vara?

  • något helt nytt
  • en förbättring av något befintligt
  • löser ett problem
  • en innovation
  • en tjänst eller produkt
  • en upplevelse eller en aktivitet

Du kan tävla med ett eller flera tävlingsbidrag

Sekretess

Det råder fullständig sekretess för de inlämnade idéerna. Inget kommer att visas eller offentliggöras utan idégivarens medgivande.

FAKTA

  • Till idétävlingenlänk till annan webbplats
  • Tävlingen arrangeras av Luleå Näringsliv AB i samarbete med LTU Business AB och Almi Företagspartner Nord med finansiering från Vinnova.

Text och bild: Luleå Näringsliv

29 oktober 2019

Logotyp