Luleå Business Awards i ny tappning

Luleå Business Awards brukar innebära galamiddag med prisutdelning. Men i år blev galakvällen inställd på grund av coronaviruset. Istället presenteras utmärkelserna löpande under hösten via Luleå Business Awards webbsida och sociala medier.

Luleå Business Region och Norr Media anordnar tillsammans med samarbetspartners Luleå Business Awards, en gala som hyllar Luleås näringsliv. Eventet brukar vara en höjdpunkt för många företagare, men följderna av coronapandemin har fått aktörerna att tänka om.

Utdelningen av Luleå Business Awards är digital i år. Kommunens företagarstipendium delades ut till Johan Lundberg, grundare av teknikföretaget Ozoneair.

– Vi insåg före sommaren att vi måste styra om. Samtidigt var vi alla överens om att vi ändå vill uppmärksamma duktiga företagare här i Luleå, säger Maria Wahlberg, kommunikationsstrateg på Luleå Business Region.

Årets pristagare presenteras löpande på Luleå Business Awards webbsida och sociala medier. Norr Media presenterar också pristagarna i sina kanaler. På så sätt uppmärksammas varje pristagare med en egen dag. Totalt är det tio utmärkelser som delas ut. Hittills har sex av dessa presenterats under oktober. Under november kommer resterande fyra att uppmärksammas.

Frukosthyllning

Eftersom prisutdelningarna sker utan publik bjuds pristagarna även in till arrangemangen ”Frukost med näringslivet” i Vetenskapens hus vid två tillfällen. På fredag den 30 oktober får pristagarna som presenterades i oktober ta emot hyllningar på scenen. Samma gäller fredag den 27 november för resterande fyra pristagare. Arrangemangen sänds även live via Luleå Business Regions Facebooksida.

– Pristagarna är jätteglada och tacksamma över att de blir uppmärksammade trots att galan blev inställd. Våra samarbetspartners som delar ut priserna är också glada över att vi kunde genomföra det på det här sättet. Det känns väldigt bra, säger Maria Wahlberg.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Matilda Frölin

Bild: Luleå Business Region

Logotyp