Luststyrd Luleåbyrå

Idén om Burban Studios föddes redan för tio år sedan. Men inte förrän Luleåfödda Jimmy Edlund flyttade hem från huvudstaden 2017, gjorde han slag i saken.

Idag finns Burbans kontor, showroom och studio mitt på Köpmantorget.

Luleåfödda Jimmy Edlund vände hem från Stockholm och driver nu designbyrån Burban Studios

Vad är Burban Studios?

– Vad är det inte? Nä, skämt åsido. Burban är en urban liten studio, en kreativ miljö – och i grund och botten en visuell designbyrå som producerar och lanserar din nya webb eller e-handelsbutik. Som maximerar din digitala närvaro. Och så har jag webbshop.

Berätta om webbshopen. Den andas… Luleå.

– Jag jobbade länge med e-handeln på bland annat Filippa K och Björn Borg. När jag blev egen ville jag testa olika system samtidigt som jag också på ett enkelt sätt ville synas. Så jag började göra merchandise. T-shirts, kepsar och affischer med typiska Luleåmotiv. Som kranen och ett omtag på den klassiska loggan för VM- seglingarna 1988. Här får jag utlopp för min kreativitet och kan testa olika stilar.

Vad driver dig?

– Jag gick en bred utbildning och drevs av att jag var nyfiken på hur man gjorde alla olika moment. Så fort det blir monotont blir jag stressad och styrs nog idag väldigt mycket av lust. Jag är inte rädd för att testa nya saker. Jag provar och ser vad som händer. Målet för i år var bland annat att skaffa en lokal. Men det gick ju fort.

Vad fick dig att vända hem?

– När andra barnet var på väg var det att leta hus i någon Stockholmsförort eller flytta hem. Närheten fick avgöra. Den är oslagbar och underlättar såklart att driva företag. Det är nära till förskola, jobb, hjälp och fritid.

Burban Studios webbshop hittar du på burbanstudios.com/shop.

Text: Maria Vnuk

Foto : Tomas Bergman

21 juli 2020

Logotyp