Sökes: Talanger från hela världen

– Luleå kommun på MindDig

Luleå kommun har som mål att bli 100 000 Luleåbor till år 2040 och arbetar aktivt med att attrahera nya invånare till kommunen. Som ett led i detta arbete har Luleå nu anslutit sig till den globala, digitala rekryteringsplattformen MindDig. Syftet är att locka talanger från hela världen till Luleå och norra Sverige.

Det är i Luleå och norra Sverige som industrins gröna tillväxt sker. Omställningen till ett fossilfritt samhälle kommer att skapa tusentals jobb både inom den offentliga och privata sektorn. Behovet av att locka kompetens till området är stort. Därför har flera kommuner i norr, däribland Luleå, Boden, Skellefteå och Umeå anslutit sig till den digitala rekryteringsplattformen MindDig. Syftet är att matcha ett attraktivt liv och lediga jobb i regionen med globala kompetenser.

Skärmdump från Luleås sida på MindDig

Besökarna till Luleås sida möts av bilder från Luleå kommuns alla delar.

I går lanserades Luleås sida som innehåller information om lediga jobb och hur det är att arbeta, leva och bo i Luleå.

Besökarna på MindDig kan skapa en egen profil på webbplatsen, leta efter tjänster som passar deras utbildning och erfarenhet, och leta bland lediga tjänster kopplad till en specifik plats. De kan även lära sig mer om livet i Luleå, vilken livsstil man kan ha och vilka fritidsaktiviteter som finns. Men även hur det ser ut med barnomsorg, skolor, och bostäder.

Investeringen i MindDig är en av flera insatser som Luleå kommun gör för att växa som plats, stärka kompetensen och öka befolkningen.

Målet är att attrahera nya invånare, men även nya besökare till området. Fokus för Luleås del är att visa en annan bild av norra Sverige än vad många har. Att visa att Luleå inte bara är mörker och kyla, utan även långa sommardagar med värme och ljus, pulserande stadsliv, tillgänglig skärgård och aktivt idrottsliv.

Bakgrund

Det så kallade T25 projektet startade 2019 i Luleå som ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet och flera stora bolag i Norrbotten. Syftet med projektet var att öka antalet anställda i de berörda bolagen med 25 000 personer på fem år. Projektet ledde till att entreprenörerna Markus Gustafsson och Chana Svensson skapade plattformen MindDig, en gemensam databas kring kompetensförsörjning. Syftet är att locka internationell kompetens till norra Sverige där den gröna omställningen sker.

MindDig lanserades i december 2021 och i våras beslutade kommundirektör Anna Lindh Wikblad att Luleå som stad och arbetsgivare ska finnas med på den globala rekryteringsplattformen.


FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Rebecca Hansson

Bild: MindDig

Logotyp