Blås Grönt i år igen

Blås Grönt är Luleå Hamnfestivals satsning för en nyktrare och tryggare festival där unga har kul utan alkohol och droger. Blås Grönt riktar sig till föräldrar med ungdomar i åldern 13–17 år och bidrar förhoppningsvis till samtal om alkohol mellan unga och vuxna.

Dessutom är alla ungdomar som blåser grönt med i en utlottning av fina priser skänkta av Luleås näringsliv. Luleå Hamnfestival har alltid jobbat aktivt med olika lösningar för nykterhet bland unga. Det är andra året som festivalen satsar på Blås Grönt och i fjol deltog närmare 300 ungdomar.

– Vi på Luleå Hamnfestival hoppas att Blås Grönt öppnar dörren till samtal mellan unga och vuxna om alkohol. Att alkoholdebuten dröjer och att Blås Grönt bidrar till en ömsesidig trygghet inför och under festivalbesöket, säger Örjan Esensjö, projektledare.

Blås Grönt och njut av Luleå Hamnfestival utan alkohol och droger.

Enkelt och smart att blåsa grönt

I fjol utvecklades en ny digital plattform i samarbete med företaget Tromb, med förenklad registrering och administration. Målsman anmäler sin tonåring till Blås Grönt på https://www.blasgront.nu/länk till annan webbplats och får löpande uppdateringar via sms under festivalkvällen. Den registrerade kommer till La La Land i Stadsparken för att Blåsa Grönt vissa bestämda tider under kvällen.

Allt du behöver veta om Blås Grönt och registrering hittar du på www.luleahamnfestival.se.länk till annan webbplats

Text: Malin Holmqvist

Foto: Snow Garden

17 juni 2019

Logotyp