Fånga hösten med HittaUt

Nu är det slutspurt för folkhälsoprojektet Hittaut, som pågår till 15 oktober. Ge dig ut på upptäcktsfärd i Luleåhösten och få motion på köpet.

Med Hittaut letar du checkpoints, kontroller, runt om i Luleå med hjälp av en orienteringskarta i en app eller på papper. Bland alla som är med lottas vinster ut och det finns även speciella vinster som lottas ut bland deltagare i friskvårds- och skolutmaningarna.

– Årets mål på 4 500 deltagare totalt är sedan länge passerat. Luleå ligger just nu på tredje plats i hela landet vad gäller deltagarantal, säger Martin Holmberg, Bergnäsets AIK orientering, och fortsätter:

– Skolutmaningen leds i nuläget av Björkskataskolan följd av Sunderbyskolan och friskvårdsutmaningen leds av Luleå garnison tätt följd av Luleå kommun och Tullverket.

Checkpointsen markeras med rosa pinnar. Totalt finns det 197 stycken att hitta runt om i Luleå.

Fortfarande vinstchans

Årets Hittaut har bjudit på en hel del nyheter som checkpoints i Alvik, Hertsöträsk och Sunderbyn. Totalt finns 197 kontroller utplacerade i Luleå.

Hittaut är ett ideellt projekt som drivs av eldsjälar i de lokala orienteringsföreningarna Bergnäsets AIK Orientering, OK Renen och Gammelstads IF, med stöd från bland andra Luleå kommun, lokala näringslivet och statens bidrag till lokala naturvårdsprojekt.

FAKTA Hittaut Luleå

  • För information och registrera dig som deltagare kika på Hittauts webb.länk till annan webbplats
  • För att komma igång med Hittaut laddar du antingen ner appen via Google play länk till annan webbplatseller App storelänk till annan webbplats eller hämtar en fysisk karta på Turistcenter i Kulturens hus, Snabbasteg, Äventyrsbutiken Hägglunds eller Gammelstad Visitor Center.
  • Hittaut finns på 57 platser i Sverige och går nu för tredje året i rad i Luleå.
  • Folkhälsoprojektet pågår mellan 30 maj – 15 oktober 2020.
  • Här hittar du Hittaut Luleå på Facebooklänk till annan webbplats
  • Frågor? Kontakta Hittaut Luleå på lulea@hittaut.nu

Text och bild: Therese Hedman

21 september 2020

Logotyp