Kampen mot dopning uppmärksammas

Den 7-13 oktober äger den nationella uppmärksamhetsveckan för antidopning rum och detta kommer att märkas på träningsanläggningar runt om i Luleå.

– Hundra procent ren hårdträning är det som gäller, säger Josephine Linder som är samordnare för antidopningnätverket i Luleå.

Josephine Linder representerar Luleå kommun i nätverket där även Norrbottens Idrottsförbund, Polisen och de flesta gym- och träningsanläggningar i Luleå medverkar.

Den 7 oktober drar uppmärksamhetsveckan för antidopning igång på gymmen såväl i Luleå som i hela Sverige.

Under uppmärksamhetsveckan blir det olika aktiviteter och tävlingar ute på träningsställena – allt för att sätta antidopning i fokus. I sociala medier kommer kampanjen att synliggöras med taggarna #renhardtraninglulea och #renhardtraning.

Syftet med uppmärksamhetsveckan är att lyfta antidopingarbetet och visa att samarbetsparterna står enade i kampen mot dopning.

– Dopning påverkar både samhället och enskilda individer i en negativ riktning och därför vill vi uppmärksamma problematiken och stötta de träningsanläggningar och personer som tror på träning och idrott utan dopning, säger Josephine Linder.

Text: Marina Wikberg

Bild: Pexels

07 oktober 2019

Logotyp