Kortbetalning av spåravgift

Från måndag har du möjlighet att betala spåravgiften för Ormbergets längdskidspår med betalkort. Redan under försäsongen har 950 säsongskort sålts genom kommunens e-tjänst, men efter kommentarer från Luleåborna erbjuds nu också kortbetalning via Turistcenter.

Betalningen av spåravgiften för Ormbergets längdskidspår har varit över förväntan och en andra uppsättning spårknappar är på väg för att möta upp efterfrågan.

– Vi har sålt 950 säsongskort hittills. Men vi har fått kommentarer på att man måste ha bank-ID för vår e-tjänst. Nu löser vi det genom att öppna för kortbetalning via Turistcenter, säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef Idrott, motion och rekreation Luleå kommun.

Från måndag kan du även betalaa spåravgiften med kort på Turistcenter.

Kort på Turistcenter

Från måndag 18 november är det möjligt för skidåkare att betala sin avgift med kort på Turistcenter, Kulturens hus. Här är det öppet mellan klockan 10 och 17 varje vardag.

– Här kan du betala säsongsavgift och få spårknappen i handen direkt. Det går även att betala för dagspass eller omklädningsrum på Ormberget, säger Patrick Zetterkvist.

De som betalt spåravgiften genom kommunens e-tjänstlänk till annan webbplats hämtar även i fortsättningen ut sin spårknapp på Pontusbadet.

Text: Therese Hedman

Foto: Shutterstock

15 november 2019

Logotyp