Luleå Hamnfestival ställs in

Med anledning av coronaviruset har Luleå kommun beslutat att ställa in Luleå Hamnfestival som var planerat 8-11 juni. Därmed är Hamnfestivalens tid över och nästa sommar väntar en ny stadsfestival och arrangör.

‒ Det är såklart oerhört tråkigt att Luleå Hamnfestival ställs in men vi tar självklart vårt ansvar för att bidra till att förhindra den smittspridning som pågår. Som arrangör kan det inte finnas ett mer lustfyllt uppdrag än att få arrangera festligheter för Luleåbor. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade och gratulerar samtidigt den som får möjligheten att arrangera nytt framöver, säger Örjan Esensjö, projektledare Luleå Hamnfestival.

Örjan Esensjö (mitten) har jobbat med festivalen i Luleå i 17 år men det är första gången han är med om att ställa in ett evenemang.

Upphandling pågår

Sedan tidigare har kultur- och fritidsnämnden tagit beslut att en stadsfestival ska upphandlas inför 2021. Upphandlingen är i full gång och en ny arrangör presenteras innan sommaren.

Alternativt evenemang

Luleå kommun arbetar nu med att kunna förverkliga planer på en annan typ av arrangemang under våren 2021. Men i vilken omfattning och på vilket sätt är för tidigt att säga något om i dagsläget.

‒ Vi hoppas kunna presentera ett koncept innan sommaren som sprider glädje till Luleåborna när läget är rätt. Det är inte ett evenemang som ersätter Hamnfestivalen men något att se framemot då Hamnfestivalen nu ställs in, säger Marie Wallsten, chef evenemang och konferens, Luleå kommun.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Malin Holmqvist

Foto: Magnus Stenberg

Logotyp