Navet blir sambo med Luleå Business Region

Nu är det klart att det nya kommunala näringslivsbolaget Luleå Business Region flyttar in på Navet, Luleås mötesplats för unga. Båda verksamheterna ser mycket positivt på samarbetet, som ger möjlighet till en ny mötesplats mellan ungdomar och näringsliv.

Hyresavtalet mellan Navet och Luleå Business Region blev klart i dagarna. Efter årsskiftet ska det nya kommunala bolaget finnas på plats på övervåningen av Navet, där det redan nu är kontorslokaler.

– Det här kan bli en så häftig mötesplats mellan unga och näringslivet, säger Jenny Hellman, vd Luleå Business Region.

Verksamhetsledaren för Navet, Jenny Ekerljung, fyller i:

– Jag ser bara fördelar. Tänk om vi kan starta mentorsprogram med unga företagare eller ha rekryteringsmässa för unga inför sommaren!

Jenny Ekerljung, verksamhetsledare Navet och Jenny Hellman, vd Luleå Business region, ser bara möjligheter med samboskapet.

Samnyttja lokalen

Att Luleå Business Region hyr lokaler av Navet ger intäkter som går rakt tillbaka till Navets verksamhet. Den största delen av lokalen är fortfarande Navets, även om den kan användas av näringslivsbolaget under tider då Navet inte har verksamhet.

– Det är ju toppen om vi kan nyttja de här fina lokalerna optimalt. Om det är en lunchföreläsning på dagtid så påverkar det ju inte Navets aktiviteter som mest sker på kvällar och helger, säger Jenny Ekerljung.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Therese Hedman

Logotyp