Så hanterar Luleå kommun coronaviruset

Luleå kommun följer utvecklingen och samverkar med andra samhällsaktörer. Vårt fokus ligger på att upprätthålla samhällsviktig verksamhet samt att vidta åtgärder för att skydda riskgrupper. Samlad information om kommunens arbete och rekommendationer om coronaviruset och covid-19 finns på www.lulea.se/corona .

Pridefestivalen skjuts upp

Pridefestivalen som skulle ha hållits i juni flyttas fram till september. Det beslutade styrelsen för RFSL Luleå igår. Orsaken är situationen kring Covid-19.

Styrelsen för RFSL Luleå och norra Norrbotten meddelade igår att Luleå Pride flyttas fram och istället arrangeras 18-20 september.

– Vi har avvaktat och följt utvecklingen men nu har vi kommit till ett läge där vi inser att vi inte kan fortsätta att planera för en festival i juni. Därför bromsar vi och siktar framåt istället, säger Joakim Isaksson Markström, ordförande för RFSL Luleå.

Pridefestivalen i Luleå flyttas fram och arrangeras 18-20 september istället för i juni.

Att det blir helgen 18-20 september beror på att det redan sedan tidigare är inplanerat ett par arrangemang som styrelsen anser skulle passa in under Pridefestivalen:

  • Kurage - en föreställning om HIV-epedemin och personer som vågade ta kampen, 20 september
  • MHFA - utbildning - bli förstahjälpare vid psykisk ohälsa, 18-19 September

Styrelsen beslutade även att arrangera Regnbågsdagen 2020, en heldagsutbildning som riktar sig till yrkesverksamma och som vanligtvis arrangeras under hösten, till festivalen 18-20 september.

Text: Monika Aunes

Foto: Per Pettersson, Shutterstock

26 mars 2020

Logotyp