Slutsålt till julkonserten i Gammelstad

Den 24 november är det tv-inspelning i Nederluleå kyrka av julkonserten ”Strålande jul” med artister som Bo Kaspers Orkester, Tusse och Helen Sjöholm. Intresset är stort och biljetterna tog slut på fem minuter när evenemanget öppnade bokningen idag den 3 november.

– Kyrkan i Gammelstad är inte så stor och tv-kamerorna tar också upp en del plats. Totalt finns ungefär 400 biljetter till båda föreställningarna. Men alla har ju möjlighet att ta del av vacker skönsång och julstämning från Luleå när programmet visas i TV4 och på TV4 Play, säger projektledare Birgit Öhlund på Luleå Business Region.

Alla som inte hann med att få tag på biljetter till tv-inspelningen av julkonserten ”Strålande Jul” den 24 november i Nederluleå kyrka, Gammelstad får istället njuta av programmet som TV4 sänder på julafton.

Biljettförsäljningen till genrepet på eftermiddagen och till konserten på kvällen startade idag onsdag 3 november klockan 10 och de ca 400 biljetterna tog snabbt slut. Båda tillfällena kommer att spelas in och sedan klippas ihop till programmet som TV4 sänder på julafton.

I programmet kommer artisternas framträdanden att varvas med bilder från kyrkan och världsarvet Gammelstads kyrkstad.

– Vi ser så mycket fram emot att få visa upp vårt unika världsarv, förhoppningsvis i vinterskrud. Konserten kommer att vara fin marknadsföring av platsen Luleå under bästa sändningstid, säger Birgit Öhlund.

Medverkande artister är Bo Kaspers Orkester, Tusse, Helen Sjöholm och Anna Stadling, Anna Bergendahl, Frida Öhrn, Kalle Moraeus och Philip Jalmelid. Dessutom deltar Gammelstads Kammarkör med solisterna Wilmer Heikkilä och Patricia Heredia samt Nederluleå barnkör.

FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Susanne Lundblom

Kollage: Pressbilder

Uppdaterat: 3 november 2021

Logotyp