SM-glans över Välkomstfesten

Om ditt barn (och du) kan Bolibompadrakens dans utantill, sitter klistrade framför Labyrint och vet allt om skuggslem så är Välkomstfesten något för er. Den 15 februari kommer barnens favoritfigurer till Luleå Energi Arena och det är helt gratis att hälsa på. Dessutom blir det urpremiär för SM-dansen inför SM-veckan i mars.

Välkomstfesten arrangeras i samband med Melodifestivalen för att fler ska få uppleva energin kring Melodifestivalen, även om man inte köpt biljett till själva tävlingen. För till Välkomstfesten är det helt gratis att komma.

Radioapan tillsammans med Yankho Kamwendo och David Skogman är tre av alla gäster på Välkomstfesten.

Luleås estetprogram kommer visa upp den officiella SM-dansen för första gången under Välkomstfesten (bild från annat uppträdande).

– Det blir allsång med Radioapan, dans med draken, selfie-chans med Taurus och show med Sommarskuggan, säger Marie Wallstén, projektledare Välkomstfesten Luleå kommun, och fortsätter:

– Och det blir premiär för den officiella SM-dansen, framförd av danselever från estetiska programmet i Luleå samt ett glittrande mellomedley med elever från Luleå Rytmik och Balett!

SM-framträdandet är ett sätt att knyta ihop två av Luleås största evenemang 2020; Melodifestivalen och SM-veckan, som kommer till Luleå och Boden den 25-31 mars.

3 000 besök

Alla uppträdanden sker på scenen i A-hallen på Luleå Energi Arena. Vill man träffa Taurus från Labyrint och tävla med slajmbollar är det till B-hallen man ska styra stegen, men kön dit går genom A-hallen.

– Vi räknar med omkring 3 000 besökare så det kommer bli en del köande. Men under en stor del av kötiden ser man scenen i A-hallen med alla framträdanden, säger Marie Wallstén.

FAKTA Välkomstfesten Luleå 2020

  • Välkomstfesten arrangeras mellan 10.30-14.00 den 15 februari i Luleå Energi Arena.
  • Fri entré.
  • Mer om Välkomstfesten hittar du på lulea.se/melodifestivalenlänk till annan webbplats eller evenemanget på Facebooklänk till annan webbplats
  • Arrangörer är Luleå kommun, SVT, Sveriges Radio och Live Nation.
  • Arrangemanget riktar sig främst till barnfamiljer

Text: Therese Hedman

Foto: Micke Grönberg samt Uppsala fotografiska sällskap

20 januari 2020

Logotyp