Sommaraktiviteter på Södra hamnplan

Det blir i ny säsong för sommaren på Södra hamnplan även i år. Projektledaren Iida Larsson har uppdraget att göra Södra hamnplan i Luleå till en attraktiv plats för alla Luleåbor och turister. En mötesplats där man både kan slappa i en solstol eller delta i olika aktiviteter, självklart med anpassning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi är glada att kunna öppna en härlig sommaroas, även i år. Hit kan du komma på spontanbesök eller hänga med på någon av alla inplanerade aktiviteter, säger Iida Larsson, projektledare Luleå kommun.

Södra hamn

Även i år blir det många aktiviteter på Södra hamnplan. Projektledaren Iida Larsson (bild nedan) ser fram emot en ny säsong.

Hur går det med planeringen inför sommaren?
– Det går jättebra, det är mycket att tänka på och många att kontakta. Självklart så blir arbetet lite annorlunda då man får planera allt utefter coronasituationen. Vi håller oss ständigt uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

När är det dags för premiären?
– Vi öppnar måndag 15 juni och har öppet varje dag mellan 09:30-17:00 fram till söndag 16 augusti.

Så vad kommer vi kunna göra på Södra hamnplan?
– Det kommer finnas massor att göra, både för den som vill vara aktiv och den som vill mysa. Här finns plats för att kunna sitta och sola, äta något gott och önska låtar. Nytt för i år är att det kommer finnas kajakuthyrning. Och varför inte utmana en kompis i "Fia med knuff"? Som vanligt lånar Fritidsbanken ut diverse sportartiklar.

Avslutningsvis, vad ser du framemot under sommaren på Södra hamnplan?
– Jag ser framemot att få jobba med detta projekt och jag hoppas att jag kan bidra med någonting roligt till alla i Luleå kommun. Jag hoppas vi får många besökare och en fin sommar.

Iida Larsson, projektledare, ser fram emot sommar på Södra hamnplan.

Ett axplock av sommarens aktiviteter:

  • Basket- och volleybollplan
  • Träningspass
  • Kajakuthyrning
  • Fritidsbanken
  • Utomhusgym
  • Musikquiz
  • Käpphästbygge

Text: Malin Holmqvist

Foto: Luleå kommun

19 maj 2020

Logotyp