Spårknappar slutsålda – fler på gång

Luleåborna har varit flitiga på att betala spåravgiften för Ormberget. De 1 000 spårknappar som köptes in före säsongen är nu slut, men nya är på ingång. Tills de kommit gäller ditt digitala kvitto eller kassakvitto som bevis för betald spåravgift.

Konstsnöspåret på 2,5 kilometer är flitigt använt sedan det öppnade i slutet av oktober. Samtidigt började spåravgift gälla för Ormberget. Uppskattningen från kommunen var att under vintern sälja 1 000 spårknappar som ett bevis på betald säsongsavgift. Men redan nu har knapparna sålt slut.

– Vi kunde aldrig tro att de skulle ta slut så här fort. Nya knappar är på gång, men tills de kommit gäller digitalt- eller kassakvitto, säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef Idrott, motion och rekreation Luleå kommun.

Tills nya spårknappar kommer in är det digitalt kvitto eller kassakvitto som gäller vid kontroll.

Betala med kort eller e-tjänst

Sedan i måndags kan du betala spåravgiften på Turistcenter i Kulturens hus, om du vill betala med kort. Du får då ett kassakvitto som du sedan kan lösa in mot spårknapp, när de nya knapparna kommit. Vill du betala digitalt är det e-tjänsten som gäller. Då får du ett kvitto till din e-post som sen visas upp när du vill ha din spårknapp.

Köper du ett dagspass till Ormbergets längdskidspår behöver du ingen spårknapp, då är det bara kvitto som gäller.

Undrar du hur skicket på spåren är? Håll koll på www.skidspar.se,länk till annan webbplats där får du dagliga uppdateringar!

Text: Therese Hedman

Foto: Shutterstock

20 november 2019

Logotyp