Staffan Westerberg och Tornedalen i Konsthallen

På lördag är det vernissage för tre utställningar i konsthallen - Skifta form, Tornedalen och Staffan Westerberg. Den sistnämnda, som även kommer till vernissagen, ställer ut figurer, objekt, rekvisita, skisser och texter från sin långa karriär.

Luleåfödda Staffan Westerberg väcker känslor hos många efter skapelser som Vilse i pannkakan och Lillstrumpa och Syster Yster. På lördag öppnas hans utställning i Konsthallen, Kulturens hus. Staffan själv kommenterar utställningen så här:

– Teater, pjäser, figurer, tavlor trängs i min lägenhet. Jag kan inte vara utan dem men nu gör jag ett stort undantag. Nog blir det ensamt. Men det är för din skull, kära besökare.

Dessutom kommer han närvara vid vernissagen i Konsthallen på lördag.

Staffan Westerberg bjuder in till en utställning som sträcker sig över hela hans långa karriär

Men det är inte bara Lillstrumpas "pappa" som ställer ut. Även åtta konstnärer med fokus på Tornedalen visar sina verk i en konstutställning om vad området har varit, är och kan vara.

Deltagande konstnärer i Tornedalen är; Hanna Kanto, Kenneth Mikko, Charlotta Rosengren, Lena Ylipää, Tora Regina Rensgaard, Sanna Haimila, Marcus Stenberg, Mikael Dysholm.

Examensarbeten ställs ut

Den tredje utställningen som också öppnar på lördag är Skifta form, där första kullen studenter i Grafisk design vid Luleå Tekniska Universitet presenterar sina examensarbeten.

Välkommen på vernissage lördag 25 maj kl. 12.00. Fri entré!

I utställningen Tornedalen visar flera konstnärer upp sin bild vad Tornedalen är, har varit och kan bli.

Text: Therese Hedman

Bild: Staffan Westerberg, Kenneth Mikko, Mikael Dysholm och Hanna Kanto

20 maj 2019

Logotyp