Välkomstfesten: Undvik parkeringsbesvär

Melodifestivalens Välkomstfest är på g, men tänk på att det kan bli trångt om parkeringsplatser vid Luleå Energi Arena på dagtid den 15 februari. Så här gör du för att undvika frustration och eventuella böter.

Tar du bilen till Välkomstfesten? Läs vidare för tips på hur du undviker p-böter.

Med tanke på att över 3 000 besökare väntas till Välkomstfesten så bästa tipset är att lämna bilen hemma och gå, vintercykla eller åka buss in till stan denna lördag.

Väljer du ändå bilen är det bra att veta att Bastugatan, som går framför Pontusbadet och Luleå Energi Arena, kommer vara avstängd för biltrafik och parkering från den norra infarten (från Gammelstadsvägen). Du kan däremot köra in på Bastugatan från Kulturens hus-hållet och parkera på mittenplatserna på parkeringsytan mellan arenan och räddningstjänsten.

Tänk på att inte parkera någonstans efter själva Bastugatan då du kan hindra räddningsfordons utryckning och även riskera böter.

Den stora badhusparkeringen bakom Pontusbadet är öppen, men då baksidan av Luleå Energi Arena kommer vara stängd måste du traska runt Pontusbadet för att komma till huvudingången.

Och se till att inte parkera på bussfickan på arenans baksida, där är det också hög risk för böter.

Välkommen till stan på lördag! Gärna kollektivt.

FAKTA Välkomstfesten

  • Välkomstfesten arrangeras mellan 10.30-14.00 den 15 februari i Luleå Energi Arena. Fri entré.
  • Mer om Välkomstfesten hittar du på lulea.se/melodifestivalenlänk till annan webbplats eller evenemanget på Facebooklänk till annan webbplats
  • Arrangörer är Luleå kommun, SVT, Sveriges Radio och Live Nation.
  • Arrangemanget riktar sig främst till barnfamiljer.

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

13 februari 2020

Logotyp