Kommunen återgår till ordinarie betalningstider

Under coronapandemin har Luleå kommun genomfört ett antal åtgärder för att underlätta för näringslivet. Dessa insatser kommer nu succesivt att upphöra i och med att restriktionerna lättar. Den 1 oktober återgår kommunen till ordinarie betalningstider för leverantörsfakturor.

Den 1 oktober återgår Luleå kommun till ordinarie betalningstider och kommer då betala leverantörsfakturorna inom 30 dagar.

Förändringen sker i samband med att Folkhälsomyndigheten den 29 september tar bort många av de restriktioner som infördes på grund av covid-19.

Det betyder att Luleå kommun från den 1 oktober inte längre kommer betala sina leverantörsfakturor inom 15 dagar. I stället är det ordinarie betalningsvillkor som gäller, det vill säga 30 dagar.

– Det har varit viktigt för kommunen att stötta det lokala näringslivet under pandemin. Utöver att halvera betalningstiden till våra leverantörer så gjorde vi även andra åtgärder. Bland annat har vi infört en företagssupport, delat ut presentkort till våra anställda för att stötta den lokala handeln och gett hyresrabatt till våra hyresgäster. Men när samhället börjar återgå till det normala är behovet av stödåtgärder inte lika stort, säger kommundirektör Anna Lindh Wikblad.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Susanne Lundblom

Foto: Simon Eliasson

Logotyp