Mötesplatserna öppnar

Beskedet att regeringen avvecklar ytterligare restriktioner från och med den 29 september innebär att socialförvaltningens mötesplatser kan öppna succesivt.

Rekommendationen är att alla besökare ska vara vaccinerade. Ovaccinerade eller inte fullvaccinerade besökare uppmanas att hålla avstånd till personer över 70 år samt till alla som tillhör en riskgrupp.

– Det är glädjande att människor kan börja träffas och umgås igen, men det är viktigt att vi gör det på ett säkert sätt, säger Monica Forsberg, verksamhetschef.

Från och med 29 september öppnas succesivt socialförvaltningens mötesplatser.

Fortsatt försiktighet vid besök på äldreboenden

På kommunens äldreboenden är det viktigt att alla besök fortsätter att genomföras med stor försiktighet. Besökare uppmanas att kontakta personal för att boka sitt besök. Fortfarande gäller råden om att stanna hemma för den som är sjuk och vara noga med handhygienen samt använda munskydd. Här är också rekommendationen att alla besökare ska vara vaccinerade.

– Pandemin är inte över och vi måste fortsatt skydda de äldre och mest sköra i våra verksamheter, men som besökare ska man känna sig välkommen, säger Monica Forsberg.

Läs mer om vad som gäller vid besök på vård- och omsorgsboende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möteplatsernas program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer att uppdateras löpande.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Bo Henry Pettersson

Foto: Luleå kommun

Logotyp