• 2019-09-17

  Smart industri på Stålverk 80-tomt
  Ett nytt industriområde för så kallad smart industri håller på att växa fram på Hertsöfältet i Luleå. Under hösten ska en ny detaljplan tas fram för området som är lika stort som Storheden. Redan nu pågår förberedelser och planering för bland annat energiförsörjning, vägar samt vatten och avlopp.
  Läs mer
 • 2019-09-16

  Forskar för ett renare Luleå
  Luleå kommun har inlett ett samverkansprojekt med Luleå tekniska universitet för att öka kunskapen om dagvattenhantering i vårt klimat, så kallat subarktiskt klimat. Regn- och smältvatten i tätorterna samlas i dagvattenbrunnar och leds vidare till vattendrag och med vattnet följer föroreningar, till exempel från vägarna.
  Läs mer
 • 2019-09-16

  Få skolelever att röra på sig mer
  Förra veckan drog Sunderbyskolan igång sin rörelsesatsning för att främja inlärning och stärka gemenskap via rörelse i olika former.
  Läs mer
 • 2019-09-13

  Allvarligt missförhållande anmäls
  Personal på ett boende inom individ- och familjeomsorgen i Luleå kommun misstänks ha brustit i sitt förhållningssätt till en brukare. Socialförvaltningen har IVO-anmält ärendet enligt Lex Sarah.
  Läs mer
 • 2019-09-13

  Kommunens tuffa utmaningar
  – Vi har länge varnat för att den ekonomiska tillväxten bromsar in, och nu är ”vargen” här. Sveriges kommuner står inför stora utmaningar med både ökade välfärdsbehov och brist på arbetskraft.Det förklarade Niclas Johansson, chef för SKL:s avdelning för ekonomisk analys, på ett seminarium om kommunens ekonomiska förutsättningar och utmaningar.
  Läs mer
 • 2019-09-12

  Gammelstads kyrkstad ett hett besöksmål i sommar
  En summering av sommarsäsongen visar att världsarvet Gammelstads kyrkstad fortsätter locka besökare och att friluftsmuseet Hägnan slog besöksrekord. Som vanligt var midsommarfirandet en stor publikfavorit, och även nationaldagen drog många besökare. Men kyrkstaden är också tillgänglig vintertid med bland annat aktiviteter som guidade visningar och julmarknad.
  Läs mer
 • 2019-09-11

  Hemlig anmälan blev nominering
  Åsa Larsson, förskollärare på Sundets förskola, är nominerad till lärarpriset Guldäpplet för sitt arbete med att förnya barnens lärande med hjälp av informations- och kommunikationsteknik.
  Läs mer
 • 2019-09-11

  Årets Erik Lindegrenpris till Jila Mossaed
  För sin förnyande röst och ett smärtsamt sårigt såväl som ömsint vackert språk får poeten Jila Mossaed årets Erik Lindegrenpris av Luleå kommun. Priset på 200 000 kronor är ett av Sveriges största lyrikpriser och delas ut under konst-och litteraturbiennalen Bok och Bild i oktoberlänk till annan webbplats.
  Läs mer
 • 2019-09-11

  Jakt på kommunens marker
  Älgjakten är i full gång och det är snart två år sedan kommunen beslutade om nya principer för jakt och viltvård på kommunens mark. I samband med det upprättades också ett nytt arrendeavtal med Luleå jaktvårdsklubb som är en öppen jaktklubb för medlemmar som inte äger mark eller tillhör något jaktlag.
  Läs mer
 • 2019-09-11

  Luleå Art Biennial ansöker om bidrag för 2020
  2018 års konstbiennal i Luleå var en stor succé som uppmärksammades både nationellt och internationellt. Nu ansöker Konstfrämjandet om 500 000 kronor för att påbörja arbetet med 2020 års biennal.
  Läs mer