– Utan er lärare hade vi inte fått vara med om det här, ni har lärt oss så bra, säger en av eleverna och hela klassen applåderar Linda Kyro och Viktor Aspvik som är ansvariga lärare på livsmedels- och restaurangprogrammet i Luleå.
Två andra som också får applåder är Agnes Johansson, 17 år och Yasemine Irribarra, 18 år, som just meddelats att de vunnit dagens tävling. Båda går årskurs två på livsmedels- och restaurangprogrammet i Luleå och valde att tävla i par i dag.
– Jag hämtar inspiration från resor och på nätet, säger Agnes Johansson om sin matlagning. Det ska bli kul och ett minne för livet att få göra den här förrätten till Luleå Business Awards.
Yasmine Irrabarra, med ursprung i Chile, hittar inspirationen i familjen.
– Min mormor gör jättegod smakrik mat. Jag håller med Agnes, det känns jätteroligt, och det bästa är att vi har stöd av varandra.
För fjärde året i rad hölls förrätts-tävlingen där eleverna får tävla med en egenkomponerad vegetarisk förrätt på säsongens råvaror. Tillsammans med kocken Arvid Nilsson från Liverestaruangen i Luleå Energi Arena ska vinnaren sedan återskapa och servera rätten under Luleå Business Awards den 23 maj, galan där man hyllar näringslivet i Luleå och som brukar locka mer än 750 personer.