Årets seniorvecka kan bli den största hittills

Seniorveckan 2023 går av stapeln 4-6 oktober på Kulturens Hus. Det blir tre innehållsrika dagar med spännande föreläsningar, fler utställare än tidigare och många olika erbjudanden. Veckan är gratis och öppen för alla.

Catarina Öström och Eva-Maria Wiggefors, samordnare på Äldresupporten i Luleå kommun, har jobbat intensivt under våren och hösten för att få ihop veckans program och allt runt omkring.

– Nytt för i år är att vi samlar allt under ett tak vilket vi tror många kommer att uppskatta, säger Catarina och Eva-Maria som också menar att val av plats varit viktig.

– Det är första gången Seniorveckan håller till på Kulturens Hus, vi hoppas det ska underlätta för besökare att hitta och ta sig till evenemanget för att besöka det man är intresserad av.

Seniorveckan bjuder på många roliga och spännande föreläsningar. Hela programmet hittar du via länken längst ned i artikeln.

– Du som är senior är hjärtligt välkommen att besöka veckan och vi hoppas det ska finnas något här som intresserar just dig, säger Eva-Maria Wiggefors och Catarina Öström, seniorveckans arrangörer.

Seniorveckan har som återkommande tema om hur man själv kan påverka sin hälsa för att kunna må bra genom hela livet, vilket flera av föreläsningarna också handlar om. Men veckan innehåller också mycket annat som underhållning, konstupplevelser, erbjudanden om prova på-träning på gym, samt möjlighet att träffa och prata med alla utställare från olika företag och organisationer.

Utställare under veckan är bland annat: Acctive, Actic, Anhörigföreningen, Apotek Lejonet, Civilförsvarsförbundet, Fixarn, Friskoteket, Funktionsrätt, Hermelinen, Hjälpia, Hjärt- och lungföreningen, Inpuls, Författare Kerstin Nedergård, Konsumentrådgivningen, Lulebo,
Luleå Stadsbibliotek digidelcenter, Medborgarskolan, Norrbottens Senioruniversitet, Räddningstjänsten, SKPF, StiL Sportcenter, Studieförbundet Vuxenskolan, Sunderby folkhögskola, Synskadades Riksförbund, Svenska kyrkan
och Tantjouren

Seniorveckan öppnar 4 oktober kl. 9.30 med invigning kl. 10.00 i Kulturens Hus.

Hela programmet inklusive alla utställare och erbjudanden hittar du på lulea.se/seniorveckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FAKTA

  • Seniorveckan är ett årligt återkommande evenemang som arrageras av Luleå kommun med ett innehåll anpassat för 55+ och uppåt.
  • Evenemanget är gratis och öppet för alla.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text & bildmontage: Bo Henry Pettersson

Foto: Björn Eriksson

Logotyp