"Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med ungdomar"

I vår serie ”Hej medarbetare!” får du möta intressanta personer som arbetar inom Luleå kommun. Den här gången träffar vi Lisa Reinholdsson, kommunikatör på Ung i Luleå.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Lisa Reinholdsson är kommunikatör på Ung i Luleå.

Hej Lisa, vad gör du på jobbet?

– Jag arbetar som kommunikatör på Ung i Luleå, en del av Kultur- och fritidsförvaltningen. Ung i Luleå arbetar med Luleå kommuns fritidsgårdar och andra verksamheter för ungdomar i åldrarna 13–20. Min roll som kommunikatör är helt ny, så mitt fokus är att sätta mig in i verksamheten och förstå vilka kommunikativa behov som finns. Just nu gör jag en översyn av dagens kommunikation och planerar för hur vi kan förbättra våra nuvarande rutiner.

– Mitt huvuduppdrag är att nå ut till ungdomar i Luleå kommun. Det innebär att jag främst kommer att arbeta med Ung i Luleås sociala medier, informationsskärmar i våra lokaler och att stötta upp med kommunikation där det behövs. Allt detta i dialog med kollegor ute i verksamheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Trots att jag fortfarande är ny i min roll vet jag redan nu att det bästa med mitt jobb är att jag får arbeta med och för ungdomar. Det är en otroligt viktig målgrupp som vi ska värna om - vår framtid. Att jag dessutom har otroliga kollegor som verkligen brinner för detta gör mitt jobb så roligt.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

– Eftersom ungdomar dagligen möts av enorma mängder information, framför allt via sociala medier, kan det vara klurigt att nå ut till dem. Att få deras uppmärksamhet är med andra ord en stor utmaning. Dessutom är det ingen garanti att de tar till sig vår information även om de ser den, så det gäller att tänka till och göra intresseväckande innehåll.

Hur länge har du jobbat med ditt nuvarande jobb och vad har du gjort tidigare?

– Jag påbörjade min nuvarande tjänst i december förra året. Tidigare har jag arbetat med kommunikation på Luleå Tekniska Universitet och Polarbröd.

Vad är närmast på gång?

– Mitt första projekt är att börja kommunicera via informationsskärmar på våra fritidsgårdar. Skärmarna är uppsatta och mitt fokus just nu är att skapa en struktur för hur och vad vi ska kommunicera till ungdomarna via dessa. Med hjälp av skärmarna kan vi enkelt samla information om exempelvis öppettider och kommande aktiviteter. Exakt hur det kommer bli och vad som kommer att visas på skärmarna är ännu inte spikat.

Vad gör du på fritiden?

– Jag har ganska nyligen börjat måla så det försöker jag ta mig tiden att göra så ofta som möjligt. Ett annat intresse jag har är musik. Att gå på konserter och upptäcka ny musik är något jag uppskattar. Sedan gillar jag såklart att umgås med vänner och familj. Jag åker ofta hem till Arvidsjaur där jag kommer från för att hälsa på familjen.

Lisa Reinholdsson

  • Yrke: Kommunikatör
  • Ålder: 25
  • Bor: Porsön
  • Intressen: Målning, musik och kvalitetstid med mina nära.
  • Det bästa med Luleå: Närheten till naturen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Linda Sundström

Bild: Sanna Kalla

07 mars 2024

Logotyp