Drop in-rådgivning för bygglovsfrågor

Sommaren närmar sig och många går i byggtankar. Om du planerar att bygga framöver, tänk på att skicka in din ansökan till oss i god tid. Behöver du hjälp med att diskutera ditt byggprojekt, vilka förutsättningar just din fastighet har eller vilka handlingar som behövs så är du välkommen till oss för en dialog.

–Det är otroligt roligt att vi nu kan börja gå tillbaka till någon form av normalitet efter en pandemi som har hindrat oss att träffas fysiskt. I vårt arbete med en mer främjande och pedagogisk myndighetsutövning där det ska vara lätt för våra kunder att göra rätt så är denna nyöppning av vår drop in-rådgivning en viktig service som vi vet att många uppskattat, säger Maritha Meethz (S), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningens drop in-rådgivning i bygglovsfrågor hälsar några av våra medarbetare vid bygglovssektionen.

Bygglovsrådgivning varje onsdag

Nu utökar vi vår service för dig som behöver bygglovsrådgivning. Varje helgfri onsdag med start den 30 mars vill vi skapa möjlighet att spontant komma och besöka oss för dialog om ditt tänkta byggprojekt. Vid två tillfällen, 6 april och 4 maj, har vi öppet lite längre och då är fler handläggare på plats. För att hinna hjälpa så många som möjligt ber vi att du respekterar tiden, 20 minuter per möte.

Tider onsdagar:

  • 13.00 – 15.00
  • 13.00 – 18.00, 6 april och 4 maj

Plats:

Stadsbyggnadsförvaltningen, Bangårdsgatan 12 (bredvid Willys i Södra Hamn). Anmäl dig genom att ta en nummerlapp i entrén.

Frågor om enskilda avlopp, kommunalt avlopp och värmepumpar

Har du frågor om enskilda avlopp, kommunalt avlopp eller värmepumpar kan du passa på att träffa några av våra miljöinspektörer,vår VA-rådgivare samt en VA-inspektör från LUMIRE som finns på plats den 6 april och den 4 maj.

Telefontider

Utöver våra drop in-tider kan du alltid ringa in under våra telefontider som är tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan 08.30 – 09.30.

Telefon: 0920-45 30 00 (Gör knappval 2 och begär sedan bygglovsrådgivning)

Välkommen till oss med dina frågor!

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Anita Sundberg

Bild: Anita Sundberg

Logotyp