En mötesplats för nyinflyttade och etablerade Luleåbor

Närmare 50 personer hade hittat till Ebeneser för att delta på onsdagens Luleå Meet Ups, ett inkluderande engelsktalande event där Luleåbor, nyinflyttade likväl som de som bott i Luleå hela sitt liv kan mötas, skapa nya bekantskaper och få spännande information. Temat denna gång var vår- och sommaraktiviteter i Luleå.

Emilia Zetterlund och Camilla Eriksson anordnade Luleå Meet ups denna onsdagkväll.

– Roligt att så många hittat hit! Några ansikten känner jag igen från förra gången, men det är även många nya som tillkommit. Det här känns som ett viktigt forum för att få folk att stanna kvar här. Att de som flyttat hit av olika skäl, till exempel studenter, arbetsmigranter, medföljande partners eller vad än anledningen är att de flyttat hit, lär känna nya människor och blir del i ett sammanhang så att de känner sig hemma, säger Emilia Zetterlund.

– Anledningen till att vi dragit i gång Luleå Meet ups är bland annat för att de som kommer hit och jobbar, ska trivas och stanna. Vi hoppas att även företagen kan dra fördel av att deras anställda med familjer hittar ett socialt sammanhang så att de blir kvar här. I framtiden hoppas vi på att det även kan bli en mötesplats för lokala företag att träffa potentiella nya kollegor under trevliga och avslappnade former. Vi vill hjälpa till att skapa broar mellan arbetssökande nyinflyttade individer och arbetsgivare, säger Camilla Eriksson.

Gustav Häggström, Friluftsfrämjandet

Gustav Häggström berättade om Friluftsfrämjandets verksamhet.

På plats fanns även Gustav Häggström från Friluftsfrämjandet som berättade om deras verksamhet, allt från barnaktiviteter till att paddla kanot/kajak, skidåkning och bergsklättring.

Därefter presenterade Emilia Zetterlund lite olika aktiviteter som händer i Luleå den närmaste tiden.

Emilia Zetterlund

Emilia Zetterlund berättade om kommande vår- och sommaraktiviteter i Luleå.

Emanuel från Italien tyckte det var bra att få information om vad som händer i Luleå här framöver.

– Eftersom jag inte lärt mig svenska ännu, så är det bra att få veta hur jag hittar information om lite olika aktiviteter.

Adriana från Polen gillade verkligen kvällens möte;

– Härligt att få möjlighet att träffa och prata med olika människor. När man är ny i stan är det svårt att träffa nya vänner, därför är detta ett så bra initiativ.

– Vi har många olika nationaliteter här ikväll vilket är fantastiskt roligt. Men vi skulle även vilja uppmuntra fler Luleåbor som bott här ett längre tag, att komma och knyta lite nya bekantskaper, avslutar Camilla Eriksson.

Missa inte nästa Luleå Meet Up som är planerat till den 12 juni. Håll utkik i våra sociala medier!

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Maria Näslund

Logotyp