Få isuppdateringar i mobilen

Vore det inte fint att veta om isrinken är plogad när du står med skrillorna i handen hemma i hallen? Nu kan du få statusuppdateringar på flera av kommunens isar direkt i mobilen genom en gratis prenumerationstjänst.

Nu lanserar Luleå kommun den första versionen av sin prenumerationstjänst på sport-och friluftsanläggningar. I pilotprojektet är de utomhusisar för skridskor som kommunen sköter, alltså isrinkar och isplaner, med. Du kan exempelvis prenumerera på isrinken i Bensbyn och få ett mejl så fort isen plogas, spolas eller på annat sätt uppdateras.

– Det ska vara lätt för medborgarna att få information när vi gör något på skridskobanorna. Tanken är att utveckla tjänsten till att omfatta exempelvis isbanan, eldstäder och andra anläggningar, säger Patrick Zetterkvist, chef Idrott och friluftsliv Luleå kommun.

Med den nya tjänsten får du exempelvis koll på om isen är spolad eller plogad innan du åker dit.

Testkör i vinter

För att prenumerera på en isrink eller isplan går man in i kommunens bokningssystem Länk till annan webbplats., söker reda på den eller de anläggningar man vill få uppdateringar om och fyller i sin mejladress.

– I steg två kommer vi integrera systemet i webben på lulea.se och även i kommunkartan. Men i vinter testkör vi så här, säger Patrick Zetterkvist.

Steg för steg

  1. Klicka på denna länk: Luleå kommuns bokningssystem. Länk till annan webbplats.
  2. Scrolla ner till listan med isrinkar/isplaner.
  3. Klicka i rutan framför de anläggningar du vill få uppdateringar om och sen på "Prenumerera på statusuppdateringar".
  4. Fyll i din e-postadress, klicka i att du godkänner lagring av e-post och klicka på "Prenumerera".
  5. Nu får du uppdateringar till din e-post så snart kommunen plogat, spolat eller gjort något annat med isarna.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

Logotyp