Vad ger satsningen Luleåborna?
Charlotta Nilsson har varit egenföretagare i 20 år och säger sig gilla utmaningar som den First Camp nu har framför sig.
– Jag tror verkligen på det här projektet. Vi vill bevara den unika charmen i Karlsvik – även när det är fullbokat på First Camp ska det fortfarande kännas lugnt och inbjudande. Vi vill skapa en plats som är öppen och tillgänglig året om. Restaurangen, som kommer att drivas av Christian Gillros, erbjuder något för alla oavsett om man vill ta en fika, äta en god måltid eller bara njuta av ett glas öl i en trivsam miljö och den kommer vara öppen även för dem som inte bor på campingen.
– Vi ser framför oss ett levande område där människor promenerar, åker spark eller bara strosar omkring. Precis som Gråsjälören har blivit en självklar del av Luleås vinterliv vill vi att detta ska bli en naturlig mötesplats för både Luleåbor och besökare. Ett hårdare spår längs isen skulle verkligen bidra till tillgängligheten. Karlsviks byaförening gör ett fantastiskt jobb men här skulle vi vilja jobba närmare kommunen som drar upp en liknande isbana som den som finns till Gråsjälören.
Välkomnar än fler samarbetspartners
First camp kommer att erbjuda aktiviteter som skoterutflykter och isfiske till de franska turisterna. Här kommer man även att arbeta nära Norrklang som ordnar skogsbad och Dálvvás som erbjuder en samisk upplevelse.
– Vi ser ett stort värde i att samarbeta med både stora och små aktivitetsföretag, fortsätter Charlotta Nilsson. Oavsett om det är en etablerad aktör eller en nystartad idé, så är man varmt välkommen att kontakta oss. Vi är övertygade om att det är just den här mixen som skapar ett levande och varierat utbud för våra besökare.
Ökad efterfrågan på boende och aktiviteter för vintersäsong
– Vi har sett en ökad efterfrågan på kapacitet både gällande boende och aktiviteter för vintersäsong i Luleå de senaste åren och det är nära sammankopplat med tillgängligheten till Luleå Airport. Potentialen med First Camp som naturnära och relativt stadsnära anläggning har funnits där hela tiden men en året runt öppen restaurang har saknats vilket gjort det svårare att få europeiska researrangörer intresserade.
– Jag har nära följt processen hos First Camp och välkomnar varmt satsningen, säger Karin Åberg.