Full fart på sommarfritids

Det är som bekant sommarlov men det är fullt med aktivitet på kommunens fyra sommaröppna fritidshem. Eleverna har tillsammans med fritidshemspersonalen planerat aktiviteter för hela juli.

Dagarna kommer bland annat fyllas med utflykter, skapande i lera, bad, utelekar och teater.

– Målet för årets sommarfritids är att ge eleverna möjlighet att utveckla goda kamratrelationer samt ge dem möjligheter till upplevelser i natur och samhälle. Nu ser vi fram emot härliga sommarlovsveckor på våra fritidshem, säger Paula Nordberg, fritidspedagog med utvecklingsuppdrag.

Sommarfritids innebär utflykter, skapande i lera, bad, utelekar och teater. De vackert dekorerade blomlådorna på Södra hamnplan har kommunens fritidshem designat.

Några fritidshem har även passat på att titta till sina blomlådor i Södra hamn. Det är elever och personal från 15 av kommunens fritidshem som innan sommarlovet designat blomlådor på olika kreativa sätt och nu står lådorna på södra hamnplan. Temat var blommor och bin och det är ett samarbete med Luleå kommuns stadsträdgård.

– I det här samarbetet har eleverna fått insyn och vara delaktiga i utformningen av offentliga rum. Vi vill också lära eleverna att bin och insekter är viktiga att värna om eftersom den påverkar den biologiska mångfalden och är viktigt för vår miljö, vårt samhälle och faktiskt hela vår existens, säger Ewa Eriksson, fritidspedagog med utvecklingsuppdrag och medarrangör för samarbetet.

Kolla gärna in blomlådorna om ni har vägarna förbi Södra hamn!

FAKTA

  • Barn som har en placering på en kommunal förskola eller fritidshem och vars föräldrar arbetar eller studerar under veckorna 27–31 har rätt till plats vid sommaröppen förskola/fritidshem.
  • Sommarfritids bedrivs i år vid Munkebergsskolan, Montessoriskolan, Tallkronanskolan och Råneskolan.
  • Läs mer om fritidshemsverksamheten i Luleå kommunlänk till annan webbplats

Text: Caroline Rönnberg
Foto: Ewa Eriksson

10 juli 2019

Logotyp