Gratis simskola för barn även i sommar

I fjol erbjöd Luleå kommun gratis simskola för barn under sommaren för att motverka hur vattenvanan och simkunnigheten minskat under pandemin. I sommar återupprepas simskolan, som sist hade 420 deltagare.

– Första och kanske viktigaste steget för att lära sig simma är att man är van att vistas i vatten. Under simundervisningen för skolan ser vi en tydlig skillnad på barn som brukar bada och de som aldrig varit i en bassäng, säger Veronica Bergsten, chef badhusen Luleå kommun.

För att ge Luleås barn en extra chans till vattenvana och simträning erbjuder nu kommunen åter gratis simskola under sommarlovet.

I sommar finns chans till gratis simskola. Anmälan öppnar 8 maj.

420 gratisplatser

Simskolan sker i form av en intensivkurs där man simmar nio gånger under två veckor. Kurserna hålls i början och slutet av sommarlovet på Gammelstads badhus, vecka 24 och 25 samt 32 och 33. Totalt finns 420 platser som alla är helt gratis.

– I år är det barn mellan förskoleklass och årskurs sex som är välkomna, alltså de som är födda mellan 2010 och 2017, säger Veronica Bergsten.

Webbanmälan 8 maj

Föräldrar anmäler själva sina barn via en e-tjänst på lulea.se/simskola Länk till annan webbplats.. På sidan kommer också finnas detaljerad info om simskolan. Den 8 maj klockan 18.00 öppnar anmälan, som är helt kostnadsfri. Däremot måste man i år avboka sin plats minst en vecka innan kursstart om man inte kommer använda den. Annars får man betala 500 kronor om man inte har läkarintyg.

Simskolan sker i samarbete med Luleå simsällskap.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Unsplash

Logotyp